Gemeente Beesel

Toptaken website gemeente Beesel

De gemeente Beesel heeft begin 2019 de website vernieuwd. Met de projectgroep hebben we een aantal nieuwe elementen toegevoegd. De Toptaken zijn nog steeds de eerste ingang, maar de zoekfunctie heeft een belangrijke rol gekregen. Verder is de menustructuur niet echt zichtbaar, maar hebben we die verborgen.

Ook is de Toptaak afvalkalender opgepakt. De gemeente Beesel maakte gebruik van een standaard landelijke oplossing, maar was daar niet tevreden over. De afdeling die verantwoordelijk is wilde graag een geïntegreerde afvalkalender. De gemeente Beesel maakt nu gebruik van een afvalkalender, waarbij alle afvalroutes opgenomen zijn. En de afvalkalender is makkelijk zelf bij te houden. De gemeente is niet meer afhankelijk van de leverancier van de kalender.


Hoe score gebruiksvriendelijkheid

In het voorjaar van 2019 heb ik een onderzoek laten uitvoeren naar de gebruiksvriendelijkheid van een aantal website. Het onderzoek is uitgevoerd door een groep mensen met een verstandelijke beperking. Aan de hand van een aantal opdrachten heeft de groep 4 gemeentelijke websites getest. Bij 3 websites ben ik betrokken geweest, maar bij 1 website niet.

De website van de gemeente Beesel werd als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. De Toptaken waren duidelijk, waarbij werd geadviseerd om afbeeldingen te gebruiken om de titels nog te verduidelijken. De zoekfunctie vonden de testers erg prettig, vooral het direct weergeven van de resultaten. En het verborgen menu werd niet gemist. Een mooi resultaat. Het onderzoek heb ik opgenomen in het visiedocument dat je gratis kunt downloaden, als je de resultaten wilt bekijken.


Screenshots

Homepage website gemeente Beesel | Toptaken website
Zoekfunctie website Beesel | Toptaken website
Afvalkalender website gemeente Beesel | Toptaken website
Storytelling website Beesel | Toptaken website
Detail storytelling Beesel | Toptaken website
Indexpagina doelgroep website Beesel | Toptaken website
Thema indeling website Beesel
NIeuwsoverzicht website Beesel | Toptaken website