Voorbeelden van Toptaken websites

Inleiding op voorbeelden van Toptaken websites

Sinds 1999 ben ik betrokken bij projecten om de (online) dienstverlening te verbeteren. Denk hierbij aan websites, intranetten, zaaksystemen, formulieren, content integratie, etc. Hierbij ondersteun ik vooral gemeentelijke organisaties. Op mijn persoonlijke website kun je meer informatie vinden over mij.

Vanaf 2012 zijn nieuwe gemeentelijke websites vooral opgezet vanuit het Toptaken principe. Bij de voormalig gemeente Vianen heb ik in 2013 een vernieuwd concept mogen implementeren, samen met een enthousiaste projectgroep. Dat project is de basis geweest voor het schrijven van het visiedocument.

Voormalig gemeente Vianen

Screenshot homepage Toptaken website voormalig gemeente Vianen

Aan de hand van de nieuwe Toptaken website van de voormalig gemeente Vianen heb ik het visiedocument geschreven en deze website opgezet. Eigenlijk min of meer op verzoek van collega’s in het vakgebied. De website van de voormalig gemeente Vianen was een gedurfde Toptaken website met een mooie uitstraling. Met trots kijk ik dan ook nog steeds terug op het eindresultaat.

Bekijk het voorbeeld van de Toptaken website voormalig gemeente Vianen.

Voorbeelden van gemeentelijke Toptaken websites

Inmiddels is het toptaken principe niets nieuws meer bij gemeentelijke organisaties. Maar ik zie ook andere organisaties de visie omarmen. Zoals gezegd ben ik al bij diverse gemeentelijke toptaken websites betrokken geweest. Op dit moment ondersteun ik de gemeente Deurne bij het implementeren van een nieuwe gemeentelijke website op basis van het toptaken principe. Het concept is nog steeds heel goed bruikbaar, zo ook het visiedocument.

Wil je een keer over brainstormen over een toptaken visie, neem dan contact met me op. Ik spreek graag vakspecialisten om de visie actueel te houden.

Toptaken website HagaZiekenhuis van Den Haag

Voorbeeld Toptaken website HagaZiekenhuis van Den Haag

In 2019 heeft het HagaZiekenhuis van Den Haag de website vernieuwd op basis van de visie op een Toptaken website zoals beschreven op deze website. Daar heeft projectleider Richard Pflug een mooi artikel over geschreven op Frankwatching. ‘Uitblinkt in wat er niet staat’, zo kun je het eindresultaat omschrijven.

Bekijk de website van het HagaZiekenhuis van Den Haag maar eens en oordeel zelf.