Voorbeelden van Toptaken websites

Inleiding op voorbeelden van Toptaken websites

Sinds 1999 ben ik betrokken bij het verbeteren van de (online) dienstverlening voor met name gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan websites, intranetten, zaaksystemen, formulieren, content integratie, etc. Op mijn persoonlijke website kun je mijn volledig profiel bekijken en daar kun je ook mijn CV downloaden. Sinds 2012 zijn nieuwe gemeentelijke websites vooral opgezet vanuit het Toptaken principe. Op deze pagina beschrijf ik een aantal voorbeelden van Toptaken websites.

De voorbeelden die ik beschrijf zijn bedoeld ter inspiratie. Met de voorbeelden hoop ik een beeld te geven over de visie op een Toptaken website. De voorbeelden zijn visueel verschillend. Met vormgeving bepaal je namelijk vooral je eigen identiteit. En dat is prima mogelijk met de visie zoals op deze website beschreven. Want een mooie vormgeving is een leuke uitdaging voor een goede Toptaken website.

Voormalig gemeente Vianen

Screenshot homepage Toptaken website voormalig gemeente Vianen

Aan de hand van de nieuwe Toptaken website van de voormalig gemeente Vianen heb ik het visiedocument geschreven en deze website opgezet. Min of meer op verzoek van collega’s in het vakgebied. De website van de voormalig gemeente Vianen was een gedurfde Toptaken website met een mooie uitstraling. Met trots kijk ik dan ook nog steeds terug op het eindresultaat.

Bekijk het voorbeeld van de Toptaken website voormalig gemeente Vianen.

Voorbeelden van gemeentelijke Toptaken websites

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van gemeentelijke Toptaken websites waar ik bij betrokken ben geweest. Inmiddels heb ik al veel organisaties mogen ondersteunen. Maar de voorbeelden geven een goed beeld van de mogelijkheden. En mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met me op.

Toptaken website HagaZiekenhuis van Den Haag

Voorbeeld Toptaken website HagaZiekenhuis van Den Haag

In 2019 heeft het HagaZiekenhuis van Den Haag de website vernieuwd op basis van de visie op een Toptaken website zoals beschreven op deze website. Daar heeft projectleider Richard Pflug een mooi artikel over geschreven op Frankwatching. ‘Uitblinkt in wat er niet staat’, zo kun je het eindresultaat omschrijven.

Bekijk de website van het HagaZiekenhuis van Den Haag maar eens en oordeel zelf.