Visiedocument toptaken website

GRATIS DOWNLOAD

Vul naam en e-mail adres in en download het document "Toptaken website, de kunst van het weglaten".
Please wait...
Loader

Visiedocument Toptaken website

Download nu het visiedocument Toptaken website, getiteld “De kunst van het weglaten”. Het document geeft een uitgebreide beschrijving over een Toptaken website, waarbij een aantal gemaakte keuzes uitgebreid wordt toegelicht. Aan de hand van cijfers worden een aantal keuzes nader toegelicht. Er zitten verder geen verplichtingen aan het downloaden van het document, het dient puur ter inspiratie.

"Ik erg blij met het door jou geschreven visie document. Complimenten hoor. Ik vind het erg volledig. Het leest makkelijk weg, heldere kopjes en korte alinea’s."

Marieke Delen,
gemeente Brummen

"De kunst van het weglaten"

Het visiedocument Toptaken website heeft als titel “De kunst van het weglaten”. Deze titel is gekozen omdat er bij een visie op een Toptaken website goed gekeken moet worden of aangeboden informatie wel relevant is. En dat moet je eigenlijk voor elke pagina doen. Een webpagina moet geen vraagtekens opleveren, het moet gelijk duidelijk zijn waar het over gaat en of je een actie (lees: taak) kunt uitvoeren. Als je zo naar een website kijkt dan zul je zien dat veel informatie overbodig is.

Het document geeft aan de hand van voorbeelden een beschrijving van keuzes die zijn gemaakt en waarom een groot aantal onderdelen weggelaten zijn. Het document geeft een beschrijving over het uitwerken van een goede Toptaken website, bekeken vanuit drie invalshoeken, namelijk:

  • Structuur
  • Inhoud
  • Vormgeving

Over vormgeving wordt nogal verschillend gedacht, maar bij een goede Toptaken website is vormgeving wel degelijk belangrijk. Sterker nog, de ontwerpfase is uiterst belangrijk, want waarom zou je een Toptaken website opzetten zonder uitstraling? De kans is groot dat je dan je doel uiteindelijk niet gaat bereiken. Onderschat vormgeving dan ook niet.

Cijfers bevestigen de aanpak

Het visie document Toptaken website bevestigt aan de hand van cijfers ook een aantal keuzes die zijn gemaakt. De visie is volgens een aantal mensen zeer gewaagd, maar statistieken en onderzoeken laten zien dat de visie goed is uitgewerkt. De visie levert ook zichtbaar resultaat op. Meten is weten wordt er wel eens gezegd, vandaar dat de visie continue wordt getoetst aan de hand van cijfers en onderzoeken.

"Ik vind het een sterke visie. Het leidt tot een vraaggerichte website i.p.v. de aanbodgerichte websites die je meestal ziet."

Eric Walraven,
Zelfstandig adviseur

"In de zoektocht naar de juiste methodiek is het altijd zoeken en dit helpt zeker! Al met al word ik erg blij van het document!"

Brenda Donkelaar,
Gemeente Ede

Heb je vragen, wil je advies of ondersteuning?

Neem contact met ons op
Start chat
Stel nu je vraag
Hallo, stel je vraag via WhatsApp en ik antwoord zo snel mogelijk.
Powered by