Ik wil een nieuwe website

Jij wilt een nieuwe website voor jezelf of jouw organisatie? Dan sta je voor een grote uitdaging. De visie op een Toptaken website is een goed hulpmiddel om uiteindelijk tot een mooi resultaat te komen. Je moet veel keuzes maken waarbij je waarschijnlijk ook veel collega’s moet overtuigen. Geen eenvoudige klus, maar de visie zoals op deze website beschreven helpt je hopelijk op weg.

Keuzes bij een nieuwe website

Bij het uitwerken van een nieuwe website moet je zoals gezegd veel keuzes maken. Vormgeving. Menu structuur. Leveranciers. Koppelingen met bestaande applicaties. Verplichtingen. Content. Open source of closed source. De keuzes die je moet maken zijn heel divers, het is bijna onmogelijk dat je overal kennis van hebt. Vaak is een projectgroep een goede start, bestaande uit medewerkers met verschillende expertises, van verschillende afdelingen. Externe ondersteuning is daarbij ook vaak wenselijk. Je staat in ieder geval voor een grote uitdaging, dat mag duidelijk zijn.

Button meer informatie aanvragenLaat je niets wijs maken

Ben je inmiddels in een fase beland dat je een leverancier gaat kiezen waarmee je de nieuwe website gaat maken? Let dan op dat je de juiste leverancier kiest. Dit is misschien de meest lastige keuze, want bij presentaties weten verschillende leveranciers een mooi praatje te houden. De praktijk valt vaak tegen. Doe vooral een referentie onderzoek waarbij je uitspraken van leveranciers controleert. Ga eventueel bij organisaties op bezoek die al ervaring hebben met de leverancier die jij op het oog hebt. Besteed voldoende tijd aan een goed referentie onderzoek, dat voorkomt achteraf teleurstellingen.

Geen standaard templates

Bij het bepalen van vormgeving voor een nieuwe website worden tegenwoordig door veel leveranciers standaard templates aangeboden. Dit heeft maar 1 voordeel, het duurt niet lang voordat jouw website klaar is. De keuze voor een standaard template is echter niet aan te bevelen, want de keuzes van vandaag zijn volgende week achterhaald, zo snel gaan ontwikkelingen namelijk. En waarom een ontwerp kiezen dat je niet zelf hebt uitgewerkt?

Afbeelding nieuwe website wordt gebouwd | Toptaken websiteDit onderdeel van het traject is vaak het meest leuke om te doen. Werk dit uit met je eigen projectgroep, start hier dan ook mee. Met de uitgewerkte vormgeving ga je vervolgens de juiste leverancier zoeken om de nieuwe website te bouwen. Je krijgt bij offerte besprekingen een goed beeld wat leveranciers wel of niet kunnen. Doe het vooral niet andersom!

Ondersteuning voor een nieuwe website

De visie zoals beschreven op deze website helpt je bij een nieuwe website. Je kunt het visiedocument Toptaken website gratis downloaden. Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes voor een nieuwe website? Wij adviseren je graag, neem gewoon contact met ons op.