Website gemeente Deurne

Nieuwsheader nieuwe website gemeente Deurne

Het project Deurne is afgerond, de nieuwe toptaken website is inmiddels live sinds dinsdag 14 december.

14 december 2021

In januari 2021 ben ik gestart bij gemeente Deurne om de aanbesteding voor een nieuwe website te begeleiden. Uit de aanbesteding kwam SIMgroep, al jaren de vaste leverancier van de website van Deurne, als ‘winnaar’ naar voren. Voor mij niet heel verrassend gezien de grootte van de aanbesteding. Dit betekende een hernieuwde kennismaking met de leverancier waar ik 40 gemeenten heb mogen begeleiden tijdens het migratieproject vanuit de overname van Gemeenteweb. Dat is alweer bijna 10 jaar geleden, tussen 2010 en 2012.

Vorgmeving zelf uitgewerkt

Na de aanbesteding heb ik ook de volledige implementatie begeleid. Ter voorbereiding hadden we met de projectgroep onze vormgevingswensen op papier gezet, waarbij we een nieuwe ’twist’ geven aan de toptaken visie. Ik ben zelf erg enthousiast over de opzet en ook de eerste reacties zijn zeer positief.

De nieuwe website gemeente Deurne is met een beetje vertraging live sinds dinsdag 14 december 2021, www.deurne.nl. Een toptaken website waarbij we een nieuwe functionaliteit hebben toegevoegd. Naast de snelle ingang voor toptaken zijn ook de bijbehorende onderwerpen direct vanaf de homepage aanklikbaar. Het volledige menu kan worden opgeroepen via de optie ‘Menu’ in de bovenbalk, die op elke pagina zichtbaar is.

Het concept website gemeente Deurne

Ik werk het concept achter de website nog uit en publiceer dat binnenkort op deze website. De website is dus opgezet met SIMdrupal, waarbij we deels gebruik maken van de standaard templates die al ontwikkeld zijn. Maar voor de homepage hebben we een nieuwe template laten ontwikkelen. Bekijk alvast een aantal screenshots van de website gemeente Deurne.

Mocht je al meer informatie willen over dit project, stuur me even een mail op contact@renejanssen.nl. Ik praat je er graag over bij.

Afbeelding met screenshots website gemeente Deurne op verschillende devices.